Buitenschoolse opvang

Vanaf schoolleeftijd tot en met einde basisschool

Ons voornaamste streven is om de opvang een ‘thuis’ te laten zijn voor de kinderen. Een plek waar ze welkom zijn zoals ze zijn, waar er oog is voor hun eigen noden, waar er oor is voor hun eigen verhaal. We houden rekening met de eigenheid van elk kind. Buitenschoolse opvang ‘De Mereltjes’ heeft een totale opvangcapaciteit van 157 kinderen verspreid over vier opvanglocaties in Tongeren.

Wij bieden opvang aan

 • op schooldagen voor en na schooltijd,
 • op woensdagnamiddag,
 • op schoolvrije dagen,
 • op vakantiedagen.

Op schooldagen zijn altijd alle locaties geopend.

Tijdens de vakantieperiodes beperken we dit tot 2 locaties: de Hoevemereltjes en de Blaarmereltjes.

Denk er aan om je tijdig in te schrijven!

Tijdens de opvangmomenten voor en na school is er voornamelijk vrij spel. Er is ook de mogelijkheid om huiswerk te maken.

Op schoolvrije dagen en vakantiedagen zijn er tussen 10.00 en 12.00 voormiddag en 14.00 en 16.00 uur namiddag georganiseerde spelactiviteiten. Ook op woensdagnamiddag is er een georganiseerd spelaanbod. Af en toe maken we ook een kleine uitstap. (speeltuin, Beukenberg,…)

Voor sommige activiteiten worden de kinderen onderverdeeld in leeftijdsgebonden groepjes. Tijdens het vrij spel wordt er met leeftijdsgemengde groepen gewerkt afhankelijk van de keuze van de kinderen.

Locaties

 • Hoevemereltjes

  Hasseltsesteenweg 16, 3700 Tongeren
 • Muntmereltjes

  Muntstraat 14, 3700 Tongeren
 • Molenmereltjes

  Molenstraat 29, 3700 Tongeren
 • Blaarmereltjes

  Blaarstraat 21, 3700 Tongeren

Hoe verloopt de inschrijving ?

Om de dagdagelijkse werking vlot te laten verlopen, wordt er gewerkt met inschrijvingen. Wij trekken graag voldoende tijd uit voor een eerste gesprek. Daarom is het ook nodig een afspraak te maken voor deze inschrijving. Dit kan telefonisch op het nummer : 012/23 70 26. U kunt ook een afspraak aanvragen via de contactpagina op deze site.

Om de inschrijving te vervolledigen dient u ook een bewijs van aantal kinderen ten laste mee te brengen. Dit kan door jullie trouwboekje of gezinssamenstelling (af te halen op de gemeente) mee te brengen bij de inschrijving.

Bij de inschrijving noteren we eveneens de gegevens van de kinderen. Wij laten u ook de lijst invullen met daarop de namen van de personen die eventueel ook uw kinderen mogen afhalen in de opvang.

© De Mereltjes 2023
Webshift